TIENS Kalcijum linija proizvoda - Od Prirode za Vas

Dobri geni nisu dovoljni za naš rast. Kalcijum je najbogatiji mineral u našem telu. Odgovarajući nivo kalcijuma čini naše kosti jakim i zube zdravim i osigurava nam ispravno zgrušavanje krvi. Održavanje odgovarajućeg nivoa ovog bitnog elementa omogućiće nam visoku učinkovitost mišića i energičan metabolizam.

Kalcijum je jedan od najvažnijih temeljnih elemenata za uravnotežen rast i razvoj dece. Adekvatan unos kalcijuma tokom detinjstva može direktno uticati na visinu u odrasloj dobi. Ishrana obogaćena kalcijumom od velike je važnosti za snažne i zdrave zube i ispravnu neurotransmisiju.

Tokom starenja mnoge žene postaju podložne stanju poznatom kao osteoporoza. Kada koštana masa padne do određene mere može se dogoditi da integritet koštane strukture bude podvrgnut većem stresu, što kao posledicu može imati frakture čak i kod slabijih udaraca. Ishrana bogata kalcijumom od ranog detinjstva i tokom života kao i dodaci kalcijuma iz zdravih prirodnih izvora, kao što je kalcijum hidroksiapatit, može pomoći u izbegavanju takvih problema.

Prirodan, siguran, lako apsorbirajući

 

TIENS Hranjivi Super Kalcijum u prahu

Jedino nam pravilan unos kalcijuma tokom detinjstva i mladosti omogućuje uživanje u odrasloj dobi, u boljem stanju. Vršnu koštanu masu postižemo oko tridesete godine života i ona ostaje stabilna do pedesete, kada počinje opadati.

  • Kalcijum, fosfor i vitamin D – za snažne i zdrave kosti i zube
  • Kalcijum i vitamin D – za pravilan rad mišića
  • Vitamini A, C i D – za pravilan rad imunološkog sistema

TIENS Super Kalcijum u prahu za Decu

Iako se kod dece potreba za kalcijumom menja zavisno od uzrasta, sve do zrelosti se nivo potrebnog kalcijuma kreće između 700 i 1300 mg dnevno.

  • Kalcijum, fosfor i vitamin D – za zdrave i snažne kosti i zube kod tinejdžera
  • Cink i vitamini A, C i D – podržavaju pravilan rad imunološkog sistema

TIENS Super Kalcijum u kapsulama s lecitinom

Odgovarajući nivo kalcijuma čini naše kosti i zube zdravim i osigurava nam pravilno zgrušavanje krvi. Lecitin sadrži kolin koji podržava brojne probavne procese. Takođe potpomaže rad jetre i metabolizam lipida.

  • Kalcijum poboljšava neurotransmisiju, rad mišića i daje energiju metabolizmu.
  • Vitamini C, B1 i B12 doprinose normalnom radu nervnog sistema i podržavaju psihološke funkcije.
  • Vitamini C, B12 i folna kiselina podržavaju imunološki sistem i smanjuju umor i iscrpljenost.